Olemme kaikki kuulleet huhun, että A-vitamiinin käyttöä tulisi välttää kesäisin. Onko tämä totta? Todellisuudessa A-vitamiinin käyttö kesäisin on täysin turvallista, kunhan käytät sitä huolellisesti…

Yksi A-vitamiinin tärkeimmistä hyödyistä on sen kyky tehostaa ihosolujen uusiutumisprosessia, joka nopeuttaa solujen kiertoa ja tekee ihon pinnasta raikkaan ja nuorekkaan. Tästä johtuu myös lievä ihon kuoriutuminen, jota saattaa esiintyä A-vitamiinin käytön aloituksessa. Se on vain merkki siitä, että kehosi koittaa pysyä mukana nopeammassa ihosolujen tuotannossa. On tärkeä kuitenkin muistaa, että uusi ja tuore iho on haavoittuvaisempaa UV-säteille kuin vanha iho, joten sitä tulee suojata.

Tärkein asia A-vitamiinin turvallisessa käytössä on aurinkosuoja, ja sen runsas käyttö. Kuvittele että A-vitamiini ja aurinkosuoja ovat parhaat ystävät. Käytä vähintään ¼ teelusikallista koko kasvoillesi (noin suuren mantelin verran), ja lisää aurinkosuojaa päivän mittaan, jos oleskelet suorassa auringonvalossa. Kaikissa A-vitamiinituotteissamme sanotaan, että A-vitamiinin käyttö saattaa lisätä ihon herkkyyttä auringolle, ja että aurinkosuojan käyttö samanaikaisesti sekä viikko A-vitamiinin käytön jälkeen on tärkeää. Tarkoitamme tätä todella.

Advanced Day Total Protect -voide on oiva vaihtoehto, sillä siinä on yhdistetty SPF 30, 5* UVA suojakerroin ravitsevaan kosteusvoiteeseen. Yöllä vaikuttavan A-vitamiinin käytön jälkeen, levitä aurinkosuojaa tasaisesti koko päivän ajan saadaksesi paras mahdollinen suoja myös ympäristöä sekä infrapuna- ja sinistä valoa vastaan.

Onneksi herkkyys auringonvalolle sekä ihon oheneminen ovat vain väliaikaisia A-vitamiinin sivuvaikutuksia. Itseasiassa pitempiaikainen A-vitamiinin käyttö tekee ihosta paksumpaa, ja se parantaa ihon luontaista suojaa. Silti on tärkeä käyttää aurinkosuojaa yhdessä A-vitamiinin kanssa; sekä suojataksesi ihoasi että A-vitamiinin vaikutusta.

Miksi A-vitamiinia ei sitten tulisi käyttää päivällä valoisaan aikaan? Suurin osa A-vitamiineista ovat herkkiä molekyylejä, ja ne hajoavat erittäin nopeasti auringonvalossa. Aurinkosuoja voi kyllä suojata A-vitamiinia osittain, mutta molekyylien hajoamista voi silti tapahtua. Hajoaminen tarkoittaa sitä, että et pääse nauttimaan A-vitamiinin uskomattomista hyödyistä. Tämän takia A-vitamiinituotteita tulisi käyttää ainoastaan iltaisin, pimeän aikaan.

Kaikkien näiden sääntöjen keskellä on kuitenkin poikkeus. Retinyyli retinoaatti on yksi ainoista A-vitamiinin muodoista, joka kestää auringonvaloa, joten sitä voi käyttää sekä yöllä että päivällä. Tämän poikkeuksellisen molekyylin ansiosta voit nauttia A-vitamiinin hyödyistä kellon ympäri. Tämän lisäksi se on täydellinen käytettäväksi myös herkällä iholla, sekä sen on todistettu olevan 8x voimakkaampi kuin retinoli.[1] Mitä muuta voisit tarvita? Voit löytää sen r-Retinoate-sarjastamme.

Kuten kaikkien muidenkin A-vitamiinin muotojen kanssa, tulee sinun käyttää aurinkosuojaa päivittäin ilman poikkeuksia. Jos seuraat helppoa CSA-filosofiaamme, kaikkiin ihosi tarpeisiin tullaan vastaamaan.


Lähteet:

[1] Kim et al., Synthesis and in vitro biological activity of retinyl retinoate, a novel hybrid retinoid derivative., Bioorganic & Medicinal Chemistry, 2008, 16, pp 6387-6393